Departament de Modernització i Funció Pública
El turisme, el creixement econòmic i els recursos propis centraran l’Smart Island World Congress (06.02.2018)


La segona edició d’aquest congrés internacional es durà a terme els propers 23 i 24 d’abril a Calvià i tornarà convertir Mallorca en la capital smart per uns dies.


Palomino, Carrillo i Colom
Palomino, Carrillo i Colom
La Comissió Assessora Smart Mallorca s’ha reunit avui amb la intenció de seguir marcant els principals temes i ponents que participaran a la segona edició del Smart Island World Congress. Durant la trobada, la consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha agraït la participació dels distints sectors involucrats per tal que el congrés d’enguany sigui encara més exitós.


A la trobada, també hi han participat per part del Consell la secretària tècnica de Modernització i Funció Pública, Elena Carrillo, i el director insular d’Innovació i Modernització, Josep Lluís Colom.


Durant la reunió, una representant de Fira de Barcelona ha explicat les línies bàsiques en què s’està treballant de cara  a la celebració del Congrés i ha pogut confirmar que les dates, que seran els propers 23 i 24 d’abril. El punt de trobada tornarà ser Calvià tot i que algun esdeveniment es durà a terme a Palma.


Els principals temes que es tractaran al congrés són:


-         Illes que lideren la industria del turisme.


-         Illes pel futur (creixement econòmic, connectivitat i infraestructures).


-         Fer el millor pels nostres recursos.


A partir d’aquí, les entitats que formen la comissió poden fer arribar les seves propostes sobre com volen que es desenvolupin les temàtiques. A més, també poden proposar ponents locals que creguin que la seva experiència pugui enriquir el debat.


Finalment, des de Fira de Barcelona han presentat una nova manera de patrocinar l’esdeveniment més econòmica. Aquest línia nova està destinada a les empreses petites i a startups.  


Abans de la comissió, la consellera Palomino ha mantingut una trobada amb representants del teixit empresarial de Mallorca, que aposten per la tecnologia smart, per animar-los a participar al congrés. A aquesta trobada, hi ha assistit la presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas.


També se’ls ha informat que s’organitzarà una jornada informativa, juntament amb la CAEB, per donar a conèixer el projecte Smart Mallorca, que suposaran quasi 9 milions d’euros per a modernitzar l’illa.

Documents relacionats