Actualitat

ActualitatDarrera setmana per sol·licitar la subvenció per al foment de l’ús del català a les empreses i entitats sense ànim de lucre (06.08.2018)


Dia 9 d'agost serà el darrer dia per poder presentar-se a la convocatòria d’ajuts de minimis destinats a impulsar la presència de la llengua catalana en les empreses, entitats associatives i organitzacions sense ànim de lucre. El departament de Participació Ciutadana i Presidència, hi destina 250.000 €.


Aquesta convocatòria, presentada pel vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre;s’hi poden acollir les sol·licituds per a activitats com la retolació, l’etiquetatge, l’edició de material imprès i de cartes de restaurants o l’edició de pàgines web, sempre que aquestes activitats siguin en català.


Unes subvencions que, cal recordar, no són inèdites ja que el Consell de Mallorca les va atorgar entre els any 1997 i el 2011. I per voluntat política s’han decidit recuperar per tal d’ampliar i fomentar la presència de la llengua catalana a Mallorca; en concret, la Direcció Insular de Política Lingüística ha publicat una convocatòria d’ajuts de minimis en què es destinen 250.000 € per al foment del català en material imprès i rètols d’empreses i associacions sense ànim de lucre. D’aquesta base pressupostària, es destinen 170.000 € a empreses i 80.000 € a entitats associatives o organitzatives sense ànim de lucre.


El Consell de Mallorca manté que institucions públiques han de continuar contribuint al procés de normalització lingüística, comptant, en aquesta convocatòria, amb la implicació de sectors socials i el compromís col·lectiu de tots els actors d’aquest procés.