Actualitat

ActualitatSurt a licitació el projecte Smart Mallorca (31.07.2018)


El Consell de Mallorca i Red.es faciliten la presentació de propostes per part de les empreses.


El projecte Smart Mallorca ha sortit a licitació. Per fomentar la participació i donar l’oportunitat als interessats de valorar in situ les actuacions recollides als plecs de prescripcions , el Consell de Mallorca ha organitzat una visita els dies 30, 31 de juliol i 1 d’agost per tal que les empreses que competiran per l’adjudicació del projecte, coneguin de primera mà les línies d’actuació d’aquesta iniciativa i els emplaçaments més representatius.

Entre els llocs que visitaran els licitadors destaquen la finca de Raixa, que ha estat l’escenari de la presentació del projecte, els fars de Formentor, Cap Blanc i ses Salines, nucles de población, carreteres sense sortida, arees de gran afluencia turísitica els túnels de la Serra, edificis amb valor patrimonial, instalacions deportives i un gran etc…

Smart Mallorca és un projecte finançat amb fons europeus, gestionat per Red.es i coordinat pel Consell de Mallorca. Pretén fer de Mallorca una illa intel·ligent, adaptada als nous temps, gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies. Els seus principals objectius són la desestacionalització i dinamització del turisme, la millora de l’eficiència energética, i la gestió de informació que redundarà en un millor coneixement de l’entorn i una millor prestació de serveis.


 


Alguns dels punts més destacats del projecte són la implantació d’un sistema de comptabilització de visitants en punts emblemàtics de l’illa, la creació d’edificis intel·ligents, la instal·lació de panells electrònics d’informació turística o el foment de sistemes de control del flux del trànsit.