Actualitat

Actualitat



Tallers d’autodefensa feminista Wen-Do a l'agost dins la campanya «No i punt!» (31.07.2018)


Una de les ofertes que fa la Direcció Insular d’Igualtat als quaranta-sis ajuntaments adscrits a la campanya «No i punt!», són els tallers gratuïts d’autodefensa feminista Wen-Do per a les nines i dones enfocats a les festes. Una iniciativa que es repeteix de l'any passat i a la que s'hi van apuntar 188 alumnes.


Taller de Ses Salines
Taller de Ses Salines
L’objectiu és promoure la formació per a la igualtat i l’apoderament personal de la dona per poder defensar-se de possibles agressions o assetjaments sexuals i crear espais de festa segurs i de gaudi, lliures d’agressions sexistes i sexuals. Els cursos, dissenyats específicament pels contextos de festes, es fan coincidint amb la proximitat de les festes de cada municipi i estan molt focalitzats a donar eines a les alumnes per defensar-se de situacions molt concretes. Ja que des de la direcció insular d’Igualtat també es promouen cursos de Wen-Do més llargs i complerts durant els mesos d’hivern.


En total, es preveuen fer vint-i-dos tallers arreu de l’illa. Aquesta setmana s'han duit a terme els tallers a Ses Salines, Lloret i la trobada d’avui serà a Muro, on una vintena de dones participaran en un taller de dues hores i mitja. S’hi combinen l’adquisició de destreses físiques per poder respondre a una amenaça a la integritat física amb altres dinàmiques.


Les dones i al·lotes majors de setze anys que s’hi vulguin apuntar gratuitament han de posar-se en contacte amb l’ajuntament corresponent.


Agost


Dia 3 a Llucmajor


Dia 6 Sant Llorenç des Casrdassar


Dia 7 a Campos


Dia 13 a Porreres


Dia 14 Consell


Dia 16 a Sóller


Dia 17 a Ariany


Dia 21 a Felanitx, Porto Colom


Dia 29 a Fornalutx


Dia 30 a Vilafranca


Dia 31 a Sant Joan

Documents relacionats