Actualitat

ActualitatEl Consell convocarà els primers premis de Responsabilitat Social Corporativa (13.07.2018)


La primera passa per a aquests premis ha estat la signatura d’un protocol amb entitats representats dels agents socials que col·laboraran en la convocatòria de premis. Aquests guardons tenen una partida pressupostària de 45.000 euros.


Bonet amb els representants de la societat civil
Bonet amb els representants de la societat civil
El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha signat avui un protocol amb representants dels agents socials de Mallorca per  convocala primera edició dels Premis de Responsabilitat Social Corporativa del Consell de Mallorca. L’ha acompanyat la directora de l’Oficina de Responsabilitat Social Corporativa, Cristina Ballester. 


Per part dels agents socials han signat el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el president del Cercle d'Economia de Mallorca, Andreu Rotger; el president de la Cambra de Comerç, Antoni Mercant; la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el president de PIMEM, Jordi Mora; el secretari general d'UGT Balears, Alejandro Teixias; el secretari general de Comissions Obreres Illes Balears, José Luis García, i el president d'Eticentre, Miguel Ángel Benito. 


 El conseller Bonet ha afirmat que amb aquests premis “impulsam les polítiques de responsabilitat social del Consell i donarem divulgació a les bones experiències que fan empreses i entitats i calin en la societat mallorquina”. 


Els premis pretenen destacar les empreses o entitats que duen a terme bones pràctiques de responsabilitat social corporativa, des de totes diferents vessants: social, amb els treballadors, i mediambiental, entre d’altres. Tot seguint els paràmetres marcats pels objectius de Nacions Unides i per l’Agenda 2030 Europea. 


S’iniciaran amb una quantia de 45.000 euros, tot i que encara s’està treballant amb les bases i falta determinar-ne les distintes categories. És per això que es duran a terme les reunions amb els agents signants per anar dibuixant les línies d’aquests premis i els membres del jurat. 


La intenció d’aquest protocol és incloure als agents socials en una temàtica que ha esdevingut de gran importància per al Consell de Mallorca. Fa uns mesos es va crear l’Oficina de Responsabilitat Social Corporativa. A més, ja s’ha posat en marxa la unitat estadística per potenciar la transparència en les dades de la institució insular i aquest mes s’han convocat les primeres subvencions en matèria de responsabilitat social.

Documents relacionats