Actualitat

ActualitatConclou amb èxit el curs per promoure la feina de recicladors i recicladores creatives (13.07.2018)


Aquesta iniciativa s’ha duit a terme en l’àmbit del projecte europeu Co-Creative Youth, en la que hi ha donat suport i ha duit a terme la formació la Fundació Deixalles


Moment de l'entrega de certificats
Moment de l'entrega de certificats
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha estat l’encarregada d’entregar els certificats d’assistència als participants del curs  de recicladors i recicladores creatives que va posar en marxa pel Departament de Medi Ambient amb el suport i formació de la Fundació Deixalles. Aquesta iniciativa forma part del curs pilot que s’ha elaborat per a tots els socis del projecte europeu Co-Creative Youth.


                                                 


En total s’han impartit 54 hores de teoria i s’han fet visites pràctiques a deixalleries i a les instal·lacions del Consell de Mallorca a Tirme.


 


L’objectiu era que els i les alumnes adquireixin una formació i capacitació que els permetrà una transició d’èxit al mercat laboral.


 


El projecte co-creative, emmarcat dins el programa europeu Erasmus+, té una durada de tres anys i hi participen institucions de cinc països. Els objectius són establir relacions entre els serveis de gestió de residus i entitats locals, organismes de formació, empreses i actors de l’economia social i solidària per millorar el potencial del sector del reciclatge, al mateix temps que afavoreix la inserció social i professional de joves en dificultats a través de l’eco-disseny.


 


El projecte, que té un pressupost de 31.000 euros totalment finançats per la Comissió Europea, té com a finalitat la creació, d’un currículum formatiu d’ecodiseny amb materials reciclats, dirigit a joves, que després es pugui impartir a escoles de disseny, de formació professional i ensenyances no formals.


 


Des del Departament de Medi Ambient sempre s’ha apostat per respectar la jerarquia de residus que marca la Unió Europea. Per això, es vol donar cabuda a projectes com el Co-creative Youth que permeten reutilitzar, reciclar, i sobretot fomentar la reparació per intentar lluitar contra l’obsolescència programada de molts d’objectes.


 

Documents relacionats