Actualitat

Actualitat600 usuaris en el primer dia de funcionament de la llanšadora a Formentor i 1.545 cotxes menys a la carretera (10.07.2018)


Aquestes xifres remarquen la protecciˇ d'aquest espai emblemÓtic de la serra de Tramuntana.


Durantbla vista d'ahir a Formentor
Durantbla vista d'ahir a Formentor
Unes 600 persones van utilitzar la llançadora que uneix el Port de Pollença amb la península de Formentor en el seu primer dia de funcionament, ahir dilluns dia 9 de juliol.


Es comptabilitzaren uns 1.175 viatges (bitllets venuts)  i d’aquesta xifra es desprèn la de les 600 persones que pujaren al bus perquè, habitualment, cada viatger fa els dos viatges, el d’anada i el de tornada.  


La franja horària de major demanda per part dels usuaris fou entre les 11.00 i les 16.00 hores i la majoria dels viatgers, el 75% del total, van completar el trajecte fins al far. S’ha de recordar que l’autobús fa aturades al mirador des Colomer, a la platja de Formentor, a cala Murta / cala Figuera i al far.


La posada en marxa de la llançadora a Formentor implica també el tall de la carretera des de la platja de Formentor fins al far per als vehicles a motor entre les 10.00 i les 19.00 hores. Aquesta limitació permet únicament l’accés en el bus llançadora o en bicicleta,  facilitant així a residents i visitants un accés més còmode i segur fins al far.


La restricció de trànsit ha suposat que la carretera de Formentor ha vist reduïda la presència de cotxes de manera molt significativa en el primer dia de funcionament de la llançadora. Així, el departament de Territori i Infraestructures de Consell de Mallorca ha constatat que ahir circularen 659 vehicles per la carretera (fins a la platja de Formentor durant l’horari restringit i a tota la carretera després). Aquesta xifra és molt inferior a la de fa únicament una setmana. Segons la informació del Consell, dilluns passat circularen 2.204 vehicles per la carretera i ahir únicament 659, un total de 1.545 vehicles menys.


El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons,ja va avançar ahir que el funcionament del servei de la llançadora s’adaptarà a les necessitats que sorgeixin.


En aquest sentit, avui mateix s’ha acordat que la darrera sortida de la llançadora des del far s’avançarà a les 18.30 i no es farà a les 19.00 hores. Aquesta decisió s’ha pres perquè ahir es va comprovar que el darrer viatge es va veure dificultat perquè ja s’havia obert (a les 19.00 hores) la carretera al trànsit de vehicles.


El servei de la llançadora des de la parada del Port de Pollença s’inicia a les 9.45 h i la darrera sortida cap al far serà a les 17.30 hores.


Les freqüències de tornada des del far són les següents: la primera, a les 11.00 h i després, cada mitja hora, fins a les 15.30 h. Llavors les freqüències són a partir de les 16.30 hores, també cada mitja hora fins a les 18.30 hores. La darrera sortida des de la Platja de Formentor fins al port serà a les 19.25 h.


El sistema d’accés a Formentor ha implicat la coordinació entre el Govern de les Illes Balears (a través del Consorci de Transport de Mallorca CTM), el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Pollença, la Direcció General de Trànsit, la Guàrdia Civil i l'Autoritat Portuària (titular del far de Formentor).

Documents relacionats