Actualitat

ActualitatVoluntaris de l’Associació s’Alzina duen tasques de millora al Parc Natural de sa Dragonera (25.06.2018)


Durant dos caps de setmana els voluntaris emblancaran amb calç diferents pareds, ajudaran en el reg de reforestació i instal•laran barreres vegetalsVoluntàris de l'Associació s'Alzina
8 voluntaris de l’Associació s’Alzina, ha realitzat una acció de voluntariat al parc natural de sa Dragonera, com ja és tradició des de fa anys per aquestes dates.


 


Enguany la intervenció ha consistit en l' emblanquinat amb calç de les parets amb esquena d'ase dels figuerals i l'hort de cala Lladó.  Aquest emblanquinat tradicionalment es feia a Balears a principi d'estiu -Sant Joan- aprofitant el bon temps i amb l'objectiu que la calç es conservés durant tot un any fins al proper mes de juny. D'aquesta forma, es manté el bon estat estètic i de conservació d'aquestes construccions tradicionals, així com una tradició cultural dels nostres avantpassats.


 


Durant aquesta estada i que duran a terme la propera setmana, els voluntaris també col·laboraran en el reg de repoblació amb planta autòctona (Buxus balearica) efectuat fa unes setmanes a la zona dels sementers de Tramuntana. A més instal·laran barreres vegetals per a contenir punts on l'escorrentia de l'aigua de pluja provoca alguns xaragalls d'erosió. 

Documents relacionats