Actualitat

ActualitatEl Ple aprova concedir 1,5 milions als municipis de menys de 10.000 habitants (14.06.2018)


Els consistoris podran destinar aquestes ajudes a sufragar les despeses corrents consistents en conservació i manteniment d'obres i serveis de competència, el consum d'electricitat, telèfon, aigua potable, carburants i les despeses derivades de la recollida i el control d'animals.


Joan Font durant el Ple del Consell de Mallorca
Joan Font durant el Ple del Consell de Mallorca
El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat concedir un total d’ 1,5 milions d’euros als municipis de l’illa amb una població inferior a 10.000 habitants provinents del Pla Especial 2018 per a despeses corrents.


 


El Pla, aprovat el passat mes de març, pretén afavorir als municipis més petits que són els que tenen més dificultats per fer front a aquest tipus de despeses, ha declarat el conseller Joan Font.


 


L'ajuda concedida als consistoris es distribuirà de la forma següent:


 
- Als municipis fins a 3.000 habitants se'ls aplicarà la quantitat de 53.464,86 euros.


- Als municipis de 3.001 a 5.000 habitants se'ls aplicarà la quantitat de 30.364,86 euros.


- Als municipis de 5.001 a 9.999 habitants se'ls aplicarà la quantitat de 20.864,88 euros.


 


Els ajuntaments podran destinar aquestes ajudes econòmiques a sufragar les despeses corrents consistents en conservació i manteniment d'obres i serveis de competència municipal, el consum d'electricitat, telèfon, aigua potable, carburants i les despeses derivades de la recollida i el control d'animals. A aquestes ajudes es podran presentar factures del segon semestre de l'any 2017 i primer semestre de l'any 2018 de despesa, independentment del seu abonament. Queden excloses com a justificants les nòmines del personal.


 


Tots els ajuntaments que optaven a les inversions han presentat la documentació preceptiva en el termini establert i de manera correcta.  Així, els municipis que rebran aquesta ajuda són: Alaró, Algaida, Ariany, Artà, Banyalbufar, Binissalem, Búger, Bunyola, Campanet, Consell, Costitx, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Palmanyola, Petra, Porreres, Puigpunyent, Ses Salines, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Selva, Sencelles, Sineu, Valldemossa i Vilafranca de Bonany.

Documents relacionats