Actualitat

ActualitatInca s’adhereix a l’Agència de Defensa del Territori (16.04.2018)


Amb l’entrada d’Inca, ja són 22 els municipis que han cedit les competències a l’Agència de Defensa del Territori.


Garrido, Tugores i Moreno
Garrido, Tugores i Moreno
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el batle d’Inca, Virgili Moreno, han signat l’adhesió del municipi a l’Agència de Defensa del Territori (ADT). A l’acte, també hi ha participat el director de l’ADT, Tomeu Tugores.


Es tracta del primer municipi que signa el conveni després de l’entrada en vigor de la nova Llei d’urbanisme de les Illes Balears (LUIB).


A part d’Inca, els municipis que estan adherits a l’ADT són Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos i Manacor.


A més, la LUIB va marcar que tot el sòl rústic protegit passava a ser competència directa de l’Agència. D’aquesta manera, hi ha una sèrie de municipis que tot el seu sòl rústic és protegit i, per tant, l’Agència hi actua directament. Aquests municipis són Banyalbufar, Deià, Escorca i Estellencs. 


El total de municipis als quals l’ADT hi exerceix les competències és de 26, pràcticament la meitat de l’illa. A part, Sencelles i Esporles ja han notificat a l’Agència que han aprovat l’acord d’adhesió al Ple municipal, que es farà efectiva en els propers mesos.

Documents relacionats