Actualitat

ActualitatEl Ple del Consell de Mallorca aprova per unanimitat els guardons d’Honor i Distincions del 2018 (16.04.2018)


Josep Ferragut i Josep Maria Llompart ja són oficialment fills predilectes de l'illa de Mallorca. Els consellers electes i executius han presentat les instruccions de les persones i entitats a les quals el pròxim 24 d'abril se'ls concedirà les medalles d'honor i Gratitud i les distincions dels fills predilectes i els premis Jaume II.


El ple durant una de les votacions, totes per unanimitat
El ple durant una de les votacions, totes per unanimitat
El Ple d'avui s'ha dedicat íntegrament a l'aprovació per unanimitat de les 19 propostes d'honor i distincions del 2018.

Josep Ferragut i Josep Maria Llompart ja són oficialment fills predilectes de Mallorca.
Dotze de les propostes són les persones i entitats guardonades amb les medalles d'Honor i Gratitud de l'illa de Mallorca: el diari Última Hora pel seu 125 aniversari; el pintor i escultor, Joan Riera Ferrari; els sindicats CCOO-UGT; la historiadora Isabel Peñarrubia; la banda de música de Montuïri; el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació; la primera directora de l'Institut Balear de la Dona i advocada Francisca Mas; el centre d'Art, Centre Cultural d'Andratx; l'arqueòleg Victor Guerrero; el centenari del Club Esportiu Consell; l'esportista Emilio de la Cámara i el centre educatiu Col·legi de Sant Agustí.

Per finalitzar el Ple, també s'han aprovat els cinc premis Jaume II al director i la guionista Jaume Carrió i Laura Gost creadors del curtmetratge Woody&Woody; els esportistes Joan Reinoso i Cristòfol Castanyer; l'ONG de Proem Aid i la Fundació d'Ajuda Integral a les Persones Monti-Sion Solidària.

Cal recordar que les candidatures les ha decidit la Junta de portaveus, mitjançant les propostes de la ciutadania, ajuntaments i els grups polítics del Consell de Mallorca, i que s’han valorat més de 45 suggeriments.

Aquests guardons volen reconèixer la tasca que persones i entitats que han fet o fan alguna acció en benefici de l'illa de Mallorca i de la ciutadania.

El Departament de Participació Ciutadana i Presidència ha coordinat la recollida de propostes amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en polítiques públiques desenvolupades en la institució, establint un contacte permanent amb la ciutadania, i d'aquesta manera fomentar la transparència i el control de les polítiques públiques per part de la ciutadania. A més de crear un consens i col·laboració de la societat mallorquina per l'atorgament dels guardons d'Honor i Distincions de 2018.

El lliurament dels guardons serà dia 24 d'abril, en commemoració de la constitució del Consell insular de Mallorca l'any 1979.

Documents relacionats