Actualitat

Actualitat27 ments creatives participen avui de la IV Marató de Reciclatge Creatiu de Roba (13.03.2018)


La Marató permet donar un segon ús a roba que era un residu. A més enguany vol posar visibilitat a les diferents talles i morfologies de cossos, per això s’han incorporat maniquins, rèpliques de dones reals


benvinguda de les organitzadores als i les participants
benvinguda de les organitzadores als i les participants
La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la Directora General de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, i la Vice-Directora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Margalida Canet, han estat les encarregades de donar la benvinguda als i les participants a la IV Marató de Reciclatge Creatiu de Roba de Mallorca que es duu a terme avui al Centre Flassaders de Palma.


 


A n’aquesta edició hi participen 12 parelles i tres individuals. En total 27 ments creatives que des de les 9h fins a les 18h faran feina perquè les peces de roba provinents de la recollida selectiva i que fins al moment eren un residu, es transformin de nou a una peça de moda.


 


Com a principal novetat, enguany s’han incorporat a la Marató tres maniquins que són rèpliques reals de dones. D’aquesta manera es dóna visibilitat a la diversitat de talles i morfologies que es donen a la realitat. Una iniciativa que ha agradat molt i que s’espera poder ampliar amb més maniquins per a les properes edicions.


                                   


La marató té l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors en particular sobre la problemàtica dels residus tèxtils. A més, vol promoure l’ecodisseny en el sector de la moda i el tèxtil, generar un espai creatiu on es pugui dur a terme i contribuir així a disminuir les emissions de CO2 a l’illa.


 


Per elegir els tres dissenys premiats es valorarà la capacitat de reciclatge i reutilització de la roba, així com les tècniques de creació. Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 22 de març. El primer premi és de 600 euros, el segon de 300 euros i el tercer una nit a un refugi de la xarxa del Consell de Mallorca per a sis persones. A més, una selecció de les millors propostes s’exposarà a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.


 

Documents relacionats