Actualitat

ActualitatEl Consell analitza amb els ajuntaments d’Escorca, Pollença i Valldemossa mesures per minvar el trànsit a carreteres sense sortida (12.03.2018)


La consellera Garrido s’ha reunit amb els batles dels tres municipis i amb el director general de Transports del GOIB.Garrido, Mateu i els batles d'Escorca, Pollença i Valldemossa
Avui s’han començat a fixar les distintes actuacions que es duran a terme amb la intenció de minvar la densitat del trànsit a les carreteres de Formentor, de sa Calobra i del port de Valldemossa.


La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha mantingut una trobada amb els batles d’Escorca, Antoni Solivellas; de Pollença, Miquel Àngel March, i de Valldemossa, Nadal Torres. A la reunió, també hi ha assistit el director general de Transport del Govern de les Illes Balears, Jaume Mateu.


Durant la trobada, s’han analitzat les xifres de la Intensitat Mitjana Diària (IMD) que es va calcular entre els mesos de maig i octubre de l’any passat. Segons Garrido, aquests nombres marquen “una gran afluència de trànsit a les carreteres de la serra de Tramuntana”.


En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “no s’ampliaran les vies perquè és impossible i no entra en la planificació del Departament i, per tant, estam treballant amb la reducció dels vehicles que hi passen”.


“Les actuacions que es poden realitzar no són les mateixes per a les tres carreteres analitzades”, segons la titular d’Infraestructures.


En el cas de Formentor, ja s’està treballant amb la implantació d’un servei de bus que connecti el port de Pollença amb la zona de l’hotel de Formentor i que després continuiï cap al far. En aquest sentit, ja s’hi està construint l’aturada del bus al moll.


A més, a Formentor hi haurà dos trànsits diferenciats. Fins a l’hotel, s’ha plantejat que es pugui arribar tant en bus com en cotxe particular però des d’aquest punt fins al far només s’hi podria anar en bus llançadora. 


Al port de Valldemossa, els dies de Setmana Santa s’instal·laran unes espires per analitzar els horaris de baixada i pujada dels cotxes. 


Finalment, pel que fa a la baixada a sa Calobra les actuacions aniran amb la línia de monitoritzar els aparcaments per tal que la gent estigui avisada del nivell d’aparcament que hi ha abans de decidir accedir-hi. El sistema de sensors a l’aparcament està integrat dins els projecte Smart Island Mallorca, que licitarà Red.es. En total, hi ha prop de 400 places per aparcar. 

Documents relacionats