Actualitat

ActualitatEl Consell i Cort es reuneixen demà amb el Ministeri de Cultura per parlar de les torres de Son Puig (11.01.2018)


Durant la reunió, es manifestarà la preocupació d’ambdues institucions per si la instal•lació de les torres d’alta tensió de Son Puig poden afectar a la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat.Durant la reunió
La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, José Hila, s’han reunit amb representants dels veïnats i veïnades de Son Puig. A la trobada, també hi ha assistit el director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell.


Durant la reunió, s’ha informat que demà, 12 de gener, la consellera i el regidor seran rebut pel secretari d’estat de Cultura, Fernando Benzo, per parlar sobre el possible impacte negatiu que provoquen les torres d’alta tensió ubicades a Son Puig. Des de la institució insular i de l’Ajuntament de Palma, existeix la preocupació de que puguin afectar a la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.


La consellera Garrido ha manifestat que «vàrem demanar una reunió al secretari d’estat perquè escolti les nostres reivindicacions. La declaració de la Serra és propietat de l’Estat Espanyol, per tant, també és qui ha de defensar-la». A més, s’ha demanar «què estaríem dient si s’instal·lessin aquestes torres a la serra que puja a la Alhambra que està declarada Patrimoni. Volem que es preservi l’espai de la Serra i torres de 50 metres d’altura, quan hi ha una alternativa, no el preserven».  


Per la seva banda, Hila ha recordat que l’Ajuntament de Palma ja «el soterrament de les dues darreres torres que són les que es troben més a prop dels habitatges perquè la llei ens ho permet». No obstant això, el regidor també ha afegit que «anam a protegir tot l’espai natural i, per això, farem tot el possible i anirem a on sigui».


Demà, es demanarà al Ministeri d’Educació, Cultura i Esports que analitzin el projecte de les torres. Aquest és anterior a la declaració i no es va tenir en compte que aquella zona seria reconeguda a nivell internacional com a paisatge cultural. Per tant, no es varen dur a terme informes que haurien estat necessaris si la Serra ja hagués estat Patrimoni de la Humanitat. Les torres d’alta tensió s’estan instal·lant a la zona d’amortiment de la declaració a menys de 2,5 quilòmetres de la zona nucli.  

Documents relacionats