Actualitat

ActualitatEl túnel de Sóller serà gratuït (14.12.2017)


El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears estima el recurs del Consell de Mallorca i anul•la les mesures cautelars que es varen imposar al mes d’agost.Durant la compareixença
El president del Consell, Miquel Ensenyat, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, han anunciat avui la decisió judicial que permetrà aixecar les barreres del túnel de Sóller i que sigui gratuït per a tots els ciutadans.


El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha dictat un auto a través del qual anul·la les mesures cautelars que es varen imposar al mes d’agost i que suspenien el rescat de la infraestructura.


La consellera Garrido ha manifestat “la satisfacció del Consell de Mallorca davant aquesta decisió. El jutge assumeix les tesis i la postura que tenia la institució insular i contradiu l’auto de mesures cautelars”. Des del primer moment, “hem manifestat que qualsevol dany es podria avaluar econòmicament i que no hi cabien les mesures cautelars”.


Per la seva banda, el president Ensenyat també s’ha mostrat satisfet per la notícia rebuda durant la celebració del Ple. Per Ensenyat, “molta gent que hi havia depositat moltes esperances, sobretot de la comarca de Sóller, i ara es podrà fer realitat i acabar amb aquesta injustícia d’haver de pagar per anar al seu poble”.


A partir d’ara, s’hauran de dur a terme una sèrie de gestions administratives. Per una banda, es recalcularà el cost del rescat que s’havia marcat en 17,4 milions. No obstant això, aquesta xifra feia referència a dia 1 de setembre i ara s’ha d’avaluar el cost amb una nova data.


Per altra part, el contracte de manteniment dels túnels de Sóller i de Sa Mola s’han de reactivar ja que, tot i haver estat adjudicats, també es van haver de suspendre atenent a les mesures cautelars imposades al mes d’agost. També és necessari dur a terme la recepció de les instal·lacions abans de materialitzar el rescat.


“Hem tengut una petita pedra al camí però, el més aviat possible, el túnel serà gratuït i quedarà obert per sempre”, segons ha manifestat Garrido, ja que la decisió judicial marca que no es pot recórrer.


Documents relacionats