Actualitat

ActualitatEl Teatre Principal acull la Gala de cloenda del I Certamen d’Arts Gent Gran 2017 (02.10.2017)


El Consell de Mallorca va celebrar ahir el Dia Internacional de la Gent Gran amb la gala de cloenda del I Certamen d’Arts Gent Gran al Teatre Principal. Un dia especial que va reunir a tots els i les participants de les tres categories: arts escèniques, arts plàstiques i arts musicals omplint el teatre de gom a gom. El president Miquel Ensenyat, el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i el director insular de Promoció Sociocultural, Jaume Alzamora van ser els encarregats de fer entrega dels premis.Premiats de la categoria d'Arts Escèniques
Enfortir les relacions entre la gent gran i fomentar l’envelliment actiu és una de les màximes que el Departament de Participació Ciutadana i Presidència està duent a terme a través de la direcció insular de Promoció Sociocultural. Ahir es van citar més de 750 participants que no es volien perdre un dels dies més emocionants de l’any. L’acte de clausura del Certamen d’Arts Gent Gran al qual hi han participat durant aquest any i al que li han dedicat molt d’esforç, il·lusió i alegria; doncs han hagut de preparar una obra de teatre, fer una creació plàstica o assajar un repertori musical. Unes activitats que han estat guiades per professors i professores i que han propiciat a la gent gran de Mallorca un nou incentiu per sortir de casa i fer noves amistats.


Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència fou l’encarregat d’obrir la vetlada, agraint a totes les persones i institucions involucrades en un certamen que s’ha celebrat en diversos punts de Mallorca i animant als participants a continuar l’any vinent. “La vellesa ja no té per què passar per la soledat i apartar-se a un costat, qui diu quan hem de deixar de gaudir dels plaers de la vida, qui diu quan un és massa gran per riure, aprendre, compartir i cuidar-se. L'envelliment actiu és tot això i les institucions també ens hi hem d'involucrar, oferint-vos activitats enriquidores i emocionants.”


El president del Consell de Mallorca, que fou un dels encarregats d’entregar els premis juntament amb el conseller Jesús Jurado i el director insular de Promoció Sociocultural, Jaume Alzamora, va ser tancar l’emotiu acte amb unes breus paraules, animant als indecisos i assegurant que el Consell continuarà fomentant projectes com el Certamen d’Arts Gent Gran. “Des de les institucions és important que ens reafirmem en la construcció d’una Mallorca per a totes les edats i amiga de les persones grans. Aquest, és un dels objectius del Consell de Mallorca, des d’on contribuïm a fer de l'envelliment una experiència positiva.” 


Entre les entregues dels premiats de cada categoria, la nit es va amenitzar amb breus interpretacions d’un grup de teatre que ha sorgit gràcies al certamen. Ramon Pedrosa de l’Associació de Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol i premiat amb el tercer premi a millor actor, va fer el discurs en nom de tots els i les premiades agraint l’oportunitat que els ha brindat el Consell amb aquestes activitats culturals que els han fet tornar a vibrar i el fet de tenir en compte un sector de la societat moltes vegades oblidat.


A l'acte hi van assistir també el president del Parlament de les Illes Balears, Balti Picornell, la consellera de Benestar Social, Margalida Puigserver; la consellera electa de Més, Merçè Bujosa i el conseller electe del PP, Joan Rotger. Adjuntem la llista de premiats.


 


ARTS PLÀSTIQUES:


 


OBRA FIGURATIVA

 1. Maria Ruiz (Sant Josep – Son Coc)
 2. Marga Iglesias (Bona Gent)
 3. Marga Bestard (Sant Antoni de la Platja)

 


ARTISTA HOME

 1. Emilio Valiente (Sant Jordi)
 2. Julio de Castro (Bona Gent)
 3. Pep Roig (El Molinar)

 


ARTISTA DONA

 1. Marga Iglesias (Bona Gent)
 2. Maria Ruiz (Sant Josep – Son Coc)
 3. Maria Luisa López (Son Caliu)

 


PÚBLIC

 1. Toni Rigo (Aules de Manacor)
 2. Joan Juan (Aules de Manacor)
 3. Maciana Pizà (Sant Jordi)

 


ARTS MUSICALS:

AFINACIÓ I EMPAST

 1. Gent Gran El Toro
 2. Son Real
 3. Montuïri

RIQUESA EXPRESSIVA

 1. Gent Gran El Toro
 2. Son Dameto
 3. Majors de Porreres

INTERPRETACIÓ

 1. Gent Gran El Toro
 2. Son Dameto
 3. Majors de Porreres

POSADA EN ESCENA

 1. Bona Gent
 2. Imas Llar de Felantix
 3. Majors de Sant Joan

PÚBLIC

 1. Majors de Santanyí
 2. Majors de Porreres
 3. IMAS de Felanitx

 


 


ARTS ESCÈNIQUES

ACTOR

 1. Jaume Romaguera (Son Sardina)
 2. Biel Alomar (Tercera edat Inca)
 3. Ramon Pedrosa (Associació de Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol)

ACTRIU

 1. Catalina Alomar (Tercera Edat Inca)
 2. Catalina Amorós (Tercera Edat Sineu)
 3. Maria Prieto (Gent Gran Biniamar)

 


VESTUARI

 1. Tercera edat d’Artà
 2. Tercera edat d’Inca
 3. Gent Gran Son Sardina

ESCENOGRAFIA

 1. Tercera edat d’Inca
 2. Tercera edat d’Artà
 3. Gent Gran Son Sardina

MUNTATGE

 1. Tercera edat d’Artà
 2. Tercera edat d’Inca,
 3. UOM

 


PREMIS A LES PERSONES MÉS MAJORS DEL CERTAMEN

 1. Maria Mateu Cañellas de la Coral de Persones Majors de Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol.
 2. Nicolas Colom Martí de la Coral de Persones Majors de Bunyola.
 3. Jaime Tous Flaquer de la Coral de la Tercera Edat Sol Naixent de Cala Rajada.

 

Documents relacionats