Actualitat

ActualitatNomés les estrelles i els talaiots són testimonis d'una part de la nostra historia (12.08.2017)


A nit a la finca pública de Raixa vam tenir l'oportunitat de gaudir de l'espectacle de Carlos Garrido Escenic "Estrelles i Talaiots" a la clastra de la finca i presentat pel vicepresident segon del Consell de Mallorca, Jesús Jurado.


Rodo Gener durant l'espectacle
Rodo Gener durant l'espectacle
Més de 350 espectadors/es van viatjar en el temps per arribar a un moment puntal de la història de Mallorca. El pas d'una cultura tradicional, protourbanista (sense ciutats), no escrita i mil·lenària, la talaiòtica; a una cultura organitzada, urbana, escrita i globalitzada, la romana.


Garrido acompanya la trama protagonitzada per Rodo Gener i Xavier Nuñez i la música en directe de Mariona Forteza, i comença així:
"Aquest canvi es va produir el 123 a.C. i reviurem l'enfrontament entre dues cultures molt diferents on veurem el que passa quan una cultura més forta i més organitzada, acaba amb una societat més tradicional i antiga; esborrant-la de la història. 
Si no fos pels talaiots i les restes, avui en dia no en sabríem res d'aquestes persones que van viure a Mallorca i Menorca, com a mínim, 1.000 anys."


Només les estrelles i els talaiots en són testimonis d'aquest moment.


S'ha de recordar que aquest esdeveniment forma part del programa de commemoració dels 15 anys de l'adquisició de Raixa per part del Consell de Mallorca, per tal de preservar una finca emblemàtica i mantenir part del nostre patrimoni. Encara queden dos esdeveniments per aquest estiu. Dia 1 de setembre, Showcooking amb Miquel Calent i 29 de setembre el concert de piano i bombardí, "Entre Mons". 

Documents relacionats