Actualitat

ActualitatEl Consell inverteix 1,5 milions d’euros en la compra de vehicles elèctrics i en actuacions d’estalvi energètic per als ajuntaments (09.08.2017)


Cada un dels ajuntament de Mallorca disposarà de 28.300 euros per a l'adquisició de vehicles de propulsió cent per cent elèctrica per a la prestació de serveis de competència municipal, així com també per dur a terme actuacions d'estalvi i eficiència energètica a les instal·lacions municipals.Joan Font i Joan Manera durant la presentació de la nova línia de subvencions per als ajuntaments de Mallorca.
El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, acompanyat del director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presentat avui la convocatòria de subvencions 2017-18 a favor de tots els ajuntaments i entitats locals menors de Mallorca, excepte Palma, per tal de dur a terme actuacions d'estalvi i eficiència energètica, així com també per a l’adquisició de vehicles 100% elèctrics. Aquesta nova línia d’ajudes té una dotació econòmica d’1,5 milions d’euros.


 


En aquest sentit, cada ajuntament de l’illa disposarà de fins a 28.300 euros per tal d'adquirir vehicles cent per cent elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal, així com també per tal d’impulsar qualsevol actuació d’estalvi energètic a les dependències municipals. Amb aquesta iniciativa, la qual es suma a altres ja impulsades per part del Departament de Desenvolupament Local, es vol continuar lluitant i conscienciant als ajuntaments, i a la ciutadania de Mallorca, de la seva implicació contra els efectes del canvi climàtic. Concretament, les actuacions que podran dur a terme els consistoris són les següents:


 


- Substitució o millora d'equips i/o instal·lacions existents de producció de calor i fred d'edificis municipals existents.


- Millora de l'eficiència energètica de les instal·lació d'il·luminació interior dels edificis existents.


- Millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions de l'enllumenat o il·luminació exterior existents.


- Inversions en substitució o millora d'equips i instal·lacions consumidors d'energia en sistemes de proveïment públic d'aigua potable (AP) per equips i instal·lacions que utilitzin tecnologia d'alta eficiència o la millor tecnologia disponible.


- Actuacions de rehabilitació i millora de l'envolupant tèrmic dels edificis.


- Implantació de mesures de comptabilització, monitoratge i telegestió del consum d'energia.


- Instal·lacions d'aprofitament de l'energia aerotèrmica o hidrotèrmica mitjançant bombes de calor.


- Combinació de diferents tipus de mesura, sempre i quan compleixin individualment els criteris per a cada un dels tipus de mesura indicats al document adjunt d'aquesta convocatòria.


- Adquisició de vehicles 100% elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal que compleixin les característiques tècniques del document adjunt d'aquesta convocatòria.


 


El conseller Joan Font ha apuntat que "aquesta nova convocatòria de subvencions demostra l'aposta ferma d'aquest Consell de Mallorca contra el canvi climàtic i de cara a l'increment de l'ús de les energies renovables, en aquest cas dels ajuntaments de la nostra illa".


 


Està previst que la propera sessió ordinària del Consell Executiu de la institució insular aprovi aquesta nova convocatòria d'ajudes per als ajuntaments de Mallorca, els quals podran sol·licitar un màxim de cinc actuacions de les esmentades anteriorment i tendran fins el mes de setembre de 2018 per tal de dur a terme les actuacions i justificar-ne les despeses.


Documents relacionats