Actualitat

ActualitatEls membres del jurat dels Premis Mallorca de Creació Literària 2017 ja són públics (08.08.2017)


Maria Antònia Oliver presidirà el jurat de Narrativa; Lucia Pietrelli, el de Poesia i José Carlos Llop Carratalà, el d'Assaig. En total quinze autores i autors exerciran de jurat dels recentment recuperats Premis Mallorca. La convocatòria per presentar-se finalitza aquest dijous 10 d'agost.


En unes setmanes serà el torn del jurat, que tindrà dos mesos per poder fer una lectura i anàlisi de les obres presentades. La Direcció Insular de Política Lingüística ha estat l'encarregada de designar els quinze membres que decidiran els guanyadors i guanyadores d'enguany. El jurat dels premis de Narrativa que presideix Maria Antònia Oliver està format per Joan Francesc Mira, Sebastià Perelló, Esperança Camps i Sebastià Alzamora. El de Poesia, presidit per Lucia Pietrelli, està format per Jaume C. Pons, Mireia Calafell, Josep Piera i Joan Perelló Ginard. I, finalment, el d'Assaig, que presideix José Carlos Llop, compta amb Montserrat Garrich, Antònia Morey, Joan Miralles i Ferran Suay.

Com a novetat d'aquesta edició, s'hi ha sumat una categoria nova als Premis Mallorca 2017, la d'Assaig, que s'atorga a obres relacionades amb commemoracions o efemèrides d'interès cultural o filològic o que contribueixin a donar a conèixer, aprofundir o difondre els valors culturals, històrics, lingüístics, populars i tradicionals de Mallorca.

El premi en metàl·lic per a aquesta categoria és de 20.000 €, quantitat que el converteix en un dels més ben dotats en català en aquesta categoria.

A més, a part de la quantitat assignada a cadascun dels premis (25.000 € a Narrativa, 15.000 € a Poesia i 20.000 € a Assaig), enguany el Consell destinarà 30.000 € a l'edició i la promoció de les obres premiades i dels autors guanyadors, a raó de 10.000 € per obra guanyadora, per continuar amb la línia iniciada en l'edició de 2016.

Adjuntam el currículum dels membres del jurat.

Documents relacionats