Actualitat

ActualitatEl president del Consell de Mallorca rep en audiència el batle de Palma, Antoni Noguera (17.07.2017)


Ensenyat i Noguera han abordat qüestions com el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics, la necessitat que el Pla de Mobilitat inclogui aparcaments dissuasius als voltants de Palma o el Pla de Rehabilitació dels molins del Pla de Sant Jordi.El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera, a la sala d'audiències de la institució insular.
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha rebut aquest dilluns matí en audiència el batle de Palma, Antoni Noguera. Ha estat la primera reunió de caràcter oficial que han mantingut d'ençà que Noguera va prendre possessió del càrrec el passat 30 de juny. En acabar la reunió, el president ha destacat que Noguera “representa una generació amb sang nova que vol establir les bases del que ha de ser la ciutat de Palma en el futur”. Per la seva banda, el batle de Palma ha agraït la rebuda al president i ha assegurat que “el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma tenen polítiques de confluència i d'interès general, per tant, hi ha d'haver una coordinació important i sobretot en moments estratègics”.


 


Entre les qüestions més destacades que s'han abordat durant la reunió, hi ha la del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics, l'eina que ha de definir la planificació turística de Mallorca, i la necessitat de marcar el sostre turístic de Palma.


 


Ensenyat i Noguera han estat d'acord, també, en la necessitat que el Pla de Mobilitat de l'àrea metropolitana que elabora el Consell de Mallorca amb la implicació del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma inclogui la construcció o habilitació d'aparcaments dissuasius a les entrades de Palma amb l'objectiu de descongestionar la ciutat de vehicles privats. Noguera ha apuntat la importància “d'acabar amb la dependència de Palma amb el cotxe”. En aquest sentit, el president del Consell ha remarcat que aquesta iniciativa ha d'anar necessàriament connectada amb la xarxa de transport públic, existent o de nova creació.


 


Pel que fa a la Llei de capitalitat, el batle de Palma ha transmès al president del Consell la necessitat de poder ampliar les partides que contempla la norma en relació als projectes conjunts entre les dues institucions.


 


Quant als projectes de recuperació del patrimoni històric, el president Ensenyat ha explicat a Antoni Noguera el projecte de restauració de molins del Pla de Sant Jordi, al que el Consell de Mallorca destinarà 2 milions d'euros a més de les aportacions privades que es puguin aconseguir. Igualment, Noguera ha agraït a la institució insular l'aportació econòmica d'1 milió d'euros feta a Cort per fer possible la restauració del Castell de Bellver.


 


Documents relacionats