Actualitat

ActualitatDimonis d’arreu del món omplen les sales del Museu Krekovic (22.05.2017)


Si l’any 2016 va ser “Un any de mil dimonis” a la Fundació Casa Museu del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, ara arriba l’exposició “Un món de mil dimonis”, on la mostra de dimonis de Mallorca creix amb expressions culturals d’arreu del planeta, per mitjà d’una selecció d’imatges dels fotògrafs Friso Spoelstra i Charles Fréger, i també amb un mapamundi de dimonis. Aquesta selecció es podrà visitar al Museu Krekovic fins al 30 de juny.El vicepresident, Francesc Miralles, amb representants de la Fundació Casa Museu, el Museu Krekovic i alguns dels fotògrafs i creadors dels diferents materials que integren l'exposició "Un món de Mil Dimonis".
“És un clar exemple de com d’universal és la cultura popular, de quina manera persones de països tan allunyats i tan diferents compartim sentiments com la por, la temptació, el desig, el pecat, la maldat... per mitjà d’una figura com és el dimoni”, explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, per a qui aquest nou projecte té un punt de partida destacat, el Museu Krekovic, “l’espai d’art amb contingut més social del Consell de Mallorca. La primera aturada per a una exposició que neix amb una clara vocació educativa i divulgativa”.


 


Parlam d’“Un món de mil dimonis”, que agafa el relleu de la mostra de dimonis de Mallorca que durant el 2016 s’ha pogut veure per una desena de pobles. Ara, a les fotografies de José Juan Luna, Potti, i als textos de Rafel Ginard, s’hi afegeixen una selecció d’imatges dels fotògrafs Friso Spoelstra (de la sèrie Devils&Angels, 2016) i Charles Fréger (sèries Wilder Maan, 2012, i Yokainoshima, 2015). No és l’única novetat, perquè la mostra incorpora un mapamundi de dimonis, que recull i ubica cinquanta representacions de dimonis d’arreu del món per mitjà d’il·lustracions creades per Melicotó. La selecció està basada en la recerca de l’antropòleg Francesc Sureda Alemany i ens permet descobrir expressions universals i ancestrals que ens connecten i, alhora, ens singularitzen.


 


L’exposició, que ha estat organitzada per la Casa Pare Ginard Museu de la Paraula, del Departament de Cultura del Consell de Mallorca, es podrà visitar al Museu Krekovic fins al pròxim 30 de juny i té associades un seguit d’activitats entorn a la mostra: tallers familiars, visites guiades i visites escolars.


 


“Un món de mil dimonis” s’ha inaugurat amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2017 i ha comptat amb la presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; la directora de la Fundació Casa Museu, Carme Castells; la responsable del Museu Krekovic, Maria del Mar Gaita; el fotògraf holandès Friso Spoelstra; l’antropòleg Francesc Alemany; l’il·lustrador Roberto Campillo, i el fotògraf José Juan Luna, Potti, entre d’altres.  


 


 

Documents relacionats