Actualitat

ActualitatEl Consell participa al primer Smart Island World Congress (20.04.2017)


El president ha participat a la inauguració d'aquest esdeveniment situa Mallorca al centre mundial en matèria d'intel·ligència artificial durant dos dies.El president Ensenyat durant la inauguració del congrés
El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha inaugurat l'Smart Island World Congress que es duu a terme a Calvià avui, 20 d'abril, i demà, 21 d'abril. A la inauguració, també hi han participat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; el secretari d'estat d'Unió Europea, Jorge Toledo; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez; el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i el director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero.
El president Ensenyat ha afirmat que "les smart islands permetran combinar tecnologia, història, cultura i tradició per fer que les nostres illes siguin més intel·ligents i eficients respectant, al mateix temps, l'entorn natural i la igualtat d'oportunitats".
A continuació, ha estat el torn de la conferència inaugural a càrrec de l'expresident del Govern d'Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero, qui ha remarcat que "les illes són l'autèntic laboratori per posar en marxa els mecanismes smart".
Després, la consellera de Modernització i Funció Pública ha presentat a l'auditori el projecte Smart Mallorca que suposen, d'entrada, quasi 9 milions d'euros per modernitzar l'illa. Palomino ha afirmat que la iniciativa preten "promoure una Mallorca sostenible a través de la innovació i la gestió intel·ligent. Augmentarem la transparència i la participació ciutadana. Crearem un portal open data que serà obert perquè els ciutadans puguin accedir a la informació de les dades perquè seran de gran importància". Finalment, la consellera ha apostat perquè Mallorca "es converteixi en un referent internacional com a illa smart".
Ja a l'horabaixa, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha participat a la taula redona sobre l'ús de la intel·ligència artificial per a un desenvolupament urbà sostenible. En aquest sentit, Garrido ha explicat que el projecte Smart Mallorca "serà essencial per promoure una mobilitat més sostenible i que permetrà millorar els serveis públics". A més, es posaran sistemes que milloraran la informació del trànsit i també sobre previsió meteorològica que ajudaran a la institució insular a actuar amb més eficiència. Per a Garrido, aquestes iniciatives "seran primordials en la millora de la seguretat de les carreteres de Mallorca".
Finalment, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha estat l'encarregat de moderar la trobada de ponents que han parlat sobre competitivitat econòmica. Bonet ha introduït el debat fent incidència amb les problemàtiques que pot suposar la insularitat per a la competitivitat.

Documents relacionats