Actualitat

ActualitatUn Sant Jordi amb roses solidàries, tallers i lectures compartides per a grans i petits (19.04.2017)


El Departament de Cultura del Consell de Mallorca aposta per un Dia del Llibre solidari, obert a tots els públics i que aglutina activitats a diferents escenaris: el jardí del Centre Cultural la Misericòrdia, un estand propi a la Plaça Major i també activitats a Sant Joan i Binissalem de mà de la Fundació Casa Museu. Aquest divendres es presentaran les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016. Tot plegat dins una àmplia oferta: el Gremi de Llibreters de Mallorca instal·larà 51 paradetes i obrirà les llibreries a multitud de propostes culturals.El programa d'activitats per aquest Sant Jordi 2017 inclou activitats en diferents espais com el jardí de la Misericòrdia, la Biblioteca de Cultura Artesana i també a Sant Joan i Binissalem.
Aquest diumenge, 23 d'abril, grans i petits tenen una cita amb el món de la lectura, els llibres i els seus autors en motiu de Sant Jordi 2017. Una celebració que suma esforços de diferents institucions, entre elles el Consell de Mallorca, el Gremi de Llibreters i l'Ajuntament de Palma.


 


Representants d'aquestes tres institucions s'han donat cita aquest dimecres en el que serà un dels principals escenaris de la jornada, la plaça Major. Aquí els visitants podran acostar-se a algunes de la cinquantena de paradetes que s'instal·laran per diferents indrets de Palma, 22 de les quals seran de llibreries i la resta d'entitats socials, editorials i institucions.


 


Quatre dies d'activitats, diferents escenaris


 


Aquesta oferta cultural es complementa amb una gran varietat d'activitats que es podran començar a gaudir des d'aquest divendres, 21 d'abril, i en les quals participen diferents àrees del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. El Jardí de Can Sabater, a Binissalem, acollirà a mig matí d'aquest divendres una ludoteca i un vermut poètic, acompanyat d'un tast de vins. Cap a l'horabaixa la cita es trasllada a Can Alcover, on a les 19:45 hores, tindrà lloc l'acte de presentació de les obres guanyadores dels Premis Mallorca 2016, amb la presència dels seus autors -Eva Baltasar i Albert Fargas- i a Sant Joan, la Fundació Casa Museu proposa un itinerari emocial amb el títol "Menorca raó d'amor", amb Blai Llopis i Joan Eloi. 


 


Dissabte, 22 d'abril, el jardí de la Misericòrdia serà l'escenari de la Bibliomòbil, dedicada a Ramon Llull, a càrrec del Circ Bover, i la Biblioteca de Cultura Artesana (BCA) treurà al jardí una exposició i préstec de novetats i recomanacions bibliogràfiques, llocs de lectura i contes per als més petits. Serà el segon any que el taller de roses de paper, a càrrec d'Estíbaliz Mintegi, visiti la Misericòrdia i enguany ho farà amb una finalitat solidària. "Les roses de paper que es facin durant el taller de dissabte", explica el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, "es regalaran després diumenge a l'estand del Consell a la plaça Major a tots aquells que venguin a conèixer de primera mà el programa d'acollida d'infants que té l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS)". 


 


Diumenge arriba el gran dia, Sant Jordi, i a l'estand del Consell de Mallorca, ubicat a la plaça Major, els més petits podran gaudir de tallers que els permetran endinsar-se en el fantàstic món de Sant Jordi, familiaritzar-se amb la figura del drac, dels llibres, de les roses a través de contes i tallers de mandales. També hi haurà lloc per compartir lectura, una espai obert a tots els públics on petits i grans lectors podran compartir la lectura d'un petit fragment del seu llibre de Sant Jordi. "Col·laboram també amb les Quatre hores de lectura que se celebrarà a l'Ajuntament de Palma", afegeix Creus, "i que convida a recuperar poemes o textos de diferents autors que fa un cert temps que ens han deixat, com és el cas de Blai Bonet, Damià Huguet, Miquel Àngel Riera, Montserrat Roig...". 


 


El còmic serà present a l'estand del Consell gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura i la Direcció Insular d'Igualtat, amb la signatura del còmic "Catalina Homar, La veritable història d'una dona d'empenta", a càrrec de la dibuixant Flavia Gargiulo. També signarà llibres Pere Salas Vives, autor de "Clara Hammerl, una dona de paraula". 


 


L'àmplia oferta cultural del Consell per aquest Sant Jordi es clourà dilluns, 24 d'abril, amb l'itinerari guiat "Palma de la mà dels viatgers: llibres, relats i impressions" a càrrec de Tomàs Vibot. 

Documents relacionats