Actualitat

ActualitatEl Consell de Mallorca presenta la primera Estratègia Local per a la Igualtat entre dones i homes (17.03.2017)


Jesús Jurado, conseller de Participació Ciutadana i Presidència va presentar ahir a l'Assemblea de Batles i Batlesses la primera Estratègia Local per a la Igualtat entre dones i homes junt amb la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón. Una proposta que des del departament i a través de la direcció insular d'Igualtat pretén fomentar coordinació entre tots els municipis, creant comitès comarcals, per aplicar polítiques d'igualtat.Jurado i Parrón durant la presentació
Es tracta d’un fet únic que cerca crear una estructura sòlida entre tots els municipis de Mallorca per avançar en la igualtat real en tots els àmbits de la vida política, social, econòmica i cultural del nostre territori. Per això, és necessària la implicació dels consistoris, ja que són els ens amb major proximitat a la ciutadania i el marc de referència del govern municipal. Per aquest motiu es va aprofitar l'assistència de tots els batles i batlesses a l'Assemblea per informar-los de la iniciativa i convidar-los a ser-ne partícips.


El conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado ha explicat les fites que es volen assolir amb aquesta estratègia de coordinació. «Per tal d'assolir aquest objectiu general, plantejam aquesta estratègia per a transversalitat les polítiques de gènere, perquè no quedin tan sols reduïdes a l'esfera de serveis socials, promoure la sensibilització en la població general per crear consciència social del greu problema de la desigualtat; lluitar contra la violència masclista, per eradicar la xacra que assola el nostre país i finalment empoderar les dones per a crear teixit associatiu.»


Per aplicar aquesta Estratègia Local, la Direcció Insular d’Igualtat vol generar un compromís compartit per a construir, de manera conjunta amb els municipis, la integració de la perspectiva de gènere en l’àmbit local. D’aquesta manera, s’aconseguirà sumar esforços i multiplicar-ne els efectes per afavorir un canvi de clima que condueixi cap a una societat lliure de masclismes.

Motiu pel qual ahir es va informar tots els batles i les batlesses de l’illa de l’oportunitat de sumar-se al projecte per impulsar polítiques locals d’igualtat de manera transversal. En els pròxims mesos, els ajuntaments que vulguin sumar esforços s’adheriran a l’estratègia que té els objectius següents:


 


«La unió fa la força, per aquest motiu volem millorar les sinergies entre ajuntaments i Consell perquè puguem profunditzar en temes d'igualtat. Creant comitès comarcals tindrem una estructura forta que ens permetrà compartir recursos i experiències.» ha explical Parrón.


 


A fi de crear un nivell d’interacció adequat entre les diferents entitats locals que integren l’estratègia, es crearan els comitès comarcals per la igualtat integrats per les persones designades per cada consistori en l’àmbit polític i tècnic i una agent d’igualtat del Consell de Mallorca que coordinarà les reunions i projectes. En aquestes trobades, que seran trimestrals, s’intercanviaran pràctiques i coneixements, i s’acordaran, planejaran i coordinaran accions entre diferents municipis.Així mateix, es preveu convocar  una trobada anual intercomarcal per compartir bones pràctiques i donar visibilitat a la implantació de l’estratègia en l’àmbit local. 


Documents relacionats