Actualitat

ActualitatEl taller de restauració de Son Bonet, al servei del patrimoni historicoindustrial (24.07.2016)


El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, ha visitat recentment el taller de restauració del Patrimoni Historicoindustrial del Consell, ubicat a l’aeròdrom de Son Bonet. Allà es troben, ara mateix, en procés de restauració peces del molí de Son Llàtzer, de la sínia del Convent de Pollença i de la maquinària de la tafona de Conques (Puigpunyent).


El vicepresident Francesc Miralles durant la visita al Taller de Patrimoni a Son Bonet, guiat per Aina Serrano, coordinadora de la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial.
El vicepresident Francesc Miralles durant la visita al Taller de Patrimoni a Son Bonet, guiat per Aina Serrano, coordinadora de la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial.
Deu treballadors especialitzats en tasques de restauració de diferents elements del patrimoni historicoindustrial de Mallorca fan feina en el Taller de restauració que el Consell té a l’aeròdrom de Son Bonet (Marratxí). Allà es duen a terme tasques de fusteria i ferreria, entre d’altres, sota la supervisió d’Aina Serrano, coordinadora de la Unitat del patrimoni historicoindustrial del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports.


 


El taller és un reflex dels diferents projectes en els quals fa feina l’àrea de Patrimoni. En aquests moments, l’espai exterior està ocupat per les pales, la cua i altres elements de la maquinària del molí de Son Llàtzer, propietat del Consell de Mallorca, en procés de restauració. Ja dins la nau destaca la presència de la roda de la sínia del Convent de Pollença, que ha de ser restaurada amb fusta d’ullastre, així com diferents peces de la maquinària de la tafona de Conques, que està dins el Programa de restauració del patrimoni historicoindustrial del Departament de Cultura. Són només alguns exemples de les tasques que desenvolupa aquesta brigada actualment, a les quals se sumen també feines de restauració d'elements -barreres, per exemple- procedents de la ruta de pedra en sec.


 


Elements tots ells que ha pogut valorar el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant una visita al taller de restauració, acompanyat de la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i guiats per Aina Serrano. Miralles s’ha interessat, entre d’altres aspectes, pels materials que s’utilitzen en aquests processos de restauració així com per les tècniques i eines que són necessàries aplicar. 

Documents relacionats