Actualitat

ActualitatEl Consell de Mallorca liquidarà en un termini màxim de 15 dies el deute pendent amb el Gremi d'Editors (29.03.2012)


Aquest és un dels compromissos assumits pel vicepresident, Joan Rotger, durant la reunió que ha mantingut avui amb representants de l'entitatJoan Rotger i Catalina Sureda, aquest matí, durant la seva reunió amb Miquel Ferrer i Francesc Moll, del Gremi d'Editors
El Consell de Mallorca pagarà al Gremi d'Editors de les Illes Balears, en el termini màxim de 15 dies, la quantitat econòmica que resta pendent de la subvenció corresponent a 2011, i que puja, concretament, a 86.000 euros. Aquest ha estat un dels compromissos que la institució insular ha assumit durant la reunió que el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, ha mantingut, a La Misericòrdia, amb els representants del Gremi d'Editors Miquel Ferrer i Francesc Moll. A la trobada hi ha estat present també la directora insular de Cultura i Patrimoni del Consell, Catalina Sureda.


Aquest pagament, que liquidarà definitivament el deute que el Consell manté amb aquesta entitat, ha de servir per pal·liar la situació econòmica de l'Espai Mallorca, el centre ubicat a Barcelona i gestionat pel Gremi d'Editors amb l'objectiu de divulgar, a la capital catalana, les creacions culturals i artístiques realitzades a la nostra illa.


Al mateix temps, el Consell, a través del seu vicepresident, Joan Rotger, ha comunicat als representants de l'entitat el seu compromís ferm amb la viabilitat econòmica i financera de l'Espai Mallorca, i, en aquest sentit, farà efectiva una aportació de 150.000 euros per al manteniment del centre ubicat a Barcelona, a càrrec dels pressuposts de 2012.


Paral·lelament, durant la reunió, els membres de la junta directiva del Gremi d'Editors han presentat el contingut del pla de viabilitat de l'Espai Mallorca que s'havien compromès a elaborar després de la darrera trobada amb els representants del Consell, fa, aproximadament, un mes i mig. En aquest pla, el Gremi contempla una partida pressupostària global de 280.000 euros destinada a l'Espai Mallorca que procediria, en una part important, de les subvencions públiques.


Al respecte, el pla preveu la implicació del Govern autonòmic en el projecte, circumstància que, de materialitzar-se, suposaria ampliar el camp d'acció cultural i divulgativa de l'Espai Mallorca a totes les Illes Balears. De fet, el vicepresident del Consell ha promès també el suport de la institució insular a l'hora de gestionar la participació del Govern, i, en aquest sentit, en propers dies, representants de les dues administracions es reuniran amb la intenció d'analitzar i valorar el pla de viabilitat confeccionat pel Gremi d'Editors.   

Documents relacionats