Actualitat

ActualitatLa presidenta del Consell assegura que es prioritzaran els pagaments destinats a l’àmbit social (15.02.2012)


Maria Salom i l’equip directiu de l’IMAS s’han reunit amb els responsables dels serveis socials dels municipis de Mallorca


La presidenta del Consell amb la resta d'autoritats presents a l'acte
La presidenta del Consell amb la resta d'autoritats presents a l'acte
La sala d’actes de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha acollit aquest matí una reunió de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom i l’equip directiu de l’IMAS, -encapçalat per la consellera de Benestar Social Catalina Cirer- amb els regidors de serveis socials dels diferents municipis de Mallorca.

Més de seixanta persones entre regidors, tècnics i batles han assistit a aquesta trobada en la que des del Consell s’ha posat de manifest la necessitat de treballar de forma conjunta i coordinada amb els serveis socials municipals perquè són “els primers en detectar les necessitats socials dels municipis”, tal i com ha afirmat la presidenta.

Així, Salom ha assumit les dificultats que travessen els serveis socials d’atenció primària, però ha recalcat el fet que “hem d’administrar el que tenim”. Per això, ha afegit “des del Consell donam la cara i no donam les culpes a ningú d’una situació que és heretada, però treballam més intensament per suplir amb feina, esforç i professionalitat les carències econòmiques”.

En aquest sentit, Salom ha fet referència al fet que malgrat les importants dificultats econòmiques actuals, “el Consell manté els recursos destinats a aquests col·lectius”, la presidenta ha afegit que des de la institució insular “es prioritzaran els pagaments destinats a l’àmbit social”.

Després de la reunió, la presidenta del Consell i la presidenta de l’IMAS han explicat que en serveis socials es tracta de “treballar per a les persones”, i per això s’ha de donar “un enteniment entre totes les institucions implicades i s’ha de fer feina amb un mateix objectiu”.

Salom i Cirer han manifestat que un dels temes que més preocupa els responsables socials dels municipis és el tema de la crisi i les seves conseqüències, fet que es reflecteix, sobretot en la Renda Mínima d’Inserció (RMI). En paraules de la consellera es tracta d’un “instrument per combatre la crisi, és la nostra eina per evitar que les persones que es troben en risc d’exclusió social caiguin finalment en aquesta situació”.

Fruit d’aquesta trobada ha sorgit el compromís del Consell d’organitzar una reunió amb els tècnics de serveis socials dels municipis per poder donar una millor resposta a les demandes de cada un dels municipis.

Han acompanyat la presidenta i la consellera l’equip de l’IMAS, format pel coordinador d’àrea d’Inserció Social, Octavio Cortés; la coordinadora de l’àrea de Gent Gran, Ana Belén Velasco; la coordinadora de l’àrea de Menors i Família, Teresa Martorell; el coordinador de l’àrea de Persones amb Discapacitats, Bartomeu Màrquez; el gerent de l’IMAS, Alvaro Celdrán i el cap de Recursos Humans, Pere Cantarero.
Documents relacionats