Pàgina oficial de la Ruta de Pedra en Sec GR 221 - MallorcaRuta de Pedra en Sec GR 221
Ruta de Pedra en Sec GR 221
El puig d’Alaró i el seu castell, altre temps inexpugnable i mirador excepcional sobre la serra de Tramuntana i el pla de Mallorca, són les fites omnipresents que ens acompanyen al llarg d'aquesta variant de la Ruta de Pedra en Sec GR 221. Els seus vessants i els del seu germà bessó, el puig de s’Alcadena, culminats per alzinars esponerosos, són territoris fortament antropitzats, amb marges, parets i camins concebuts i finançats pels grans propietaris que tenien en l’oli el seu or particular.
Adesiara, i com a testimoni d’aquesta glòria passada, distingim enmig dels olivars els grans casals de les possessions amb tafones, cellers, estables però també estances per als senyors que des d’aquí exercien un domini quasi feudal.


Podeu veure les etapes i variants obertes i senyalitzades de la Ruta de Pedra en Sec GR 221 al Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes.


· INICI: refugi de Tossals Verds (525 m)
· FINAL: Orient (460 m)
· DIFICULTAT: baixa
· TEMPS DEL RECORREGUT: 5 h 30 min
· LONGITUD: 18.015 m
· DESNIVELL ACUM. PUJADA: 735 m
· DESNIVELL ACUM. BAIXADA: 795 m


Descarrega't tota la informació de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, per a descobrir el patrimoni etnològic i natural de la Serra de Tramuntana a l'illa de Mallorca:guia de la Ruta de Pedra en Sec GR 221


fullet de la Ruta de Pedra en Sec GR 221


track GPX de la variant Castell d'Alaró