Selecció de webs on trobar audiollibres i llibres electrònics gratuïts de lectura i descàrrega legal amb una gran quantitat de títols en castellà i en català.

Selecció de webs que proporcionen llibres en versió d'àudio en castellà, amb molts de continguts gratuïts, tant per escoltar a l'ordinador com als dispositius mòbils.
AlbaLearning


Portal sense ànim de lucre on trobar molts llibres i que permet la lectura i la descàrrega gratuïta i sense subscripció de l’àudio en format MP3. Hi destaca una secció de llibres bilingües en castellà, anglès i francès.


Audible


Plataforma d’Amazon per escoltar llibres, amb més de 180.000 títols, alguns de gratuïts. Permet alternar entre la lectura i l’escolta del text. Es pot compartir informació amb Twitter i Facebook. Té aplicacions per als distints dispositius mòbils. Ofereix la possibilitat de subscriure’s mensualment.


eBiblio Illes Balears


Iniciativa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. És un servei de les biblioteques públiques per al préstec de llibres electrònics i d’audiollibres a través d’Internet. Permet obtenir en préstec obres en format digital per poder llegir-les en dispositius diversos: tabletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe.


Requereix tenir carnet d’usuari de les biblioteques públiques de les Illes Balears.


Ivoox


Plataforma de continguts en format d’àudio: podcast de ràdio i amateur, conferències, monòlegs, audiollibres, etc. Forma la major comunitat d’àudio en castellà a la carta. Permet la sincronia des de diversos dispositius i la subscripció a un canal. Els àudios es poden publicar i compartir sense limitacions.


Projecte Gutenberg


Considerada la primera gran biblioteca en línia, amb més de 50.000 obres digitalitzades. Es poden llegir en línia o es poden descarregar en diversos formats. Té una secció d’audiollibres llegits tant per màquines com per humans.

Selecció de webs on trobar llibres electrònics gratuïts de lectura i descàrrega legal amb una gran quantitat de títols en castellà i en català. Aquesta selecció no inclou projectes particulars ni les llibreries de venda en línia que ofereixen llibres electrònics per 0 ?.
Biblioteca Digital Hispánica


Creada per la Biblioteca Nacional d’Espanya. Proporciona l’accés a milers de documents digitalitzats, organitzats en col·leccions. Hi destaquen els llibres impresos del s. xv al xix, manuscrits, dibuixos, gravats, fullets, cartells, fotografies, mapes, atles, partitures, premsa històrica i gravacions sonores. Es pot veure o descarregar en PDF. Algunes obres es poden comprar en versió impresa.


Col·lecció binària


Col·lecció d’edicions virtuals realitzada per l’ajuntament d’Algaida. Inclou: pregons des del 2008, els Premis Castellitx des del 1968, narrativa infantil, etc.


Dominio público


Portal dedicat a difondre obres de domini públic en formats diversos, majoritàriament en castellà, i també recull obres en portuguès, italià, francès i alemany. Els llibres es troben ordenats per autor, alguns amb una petita biografia. Inclou una recol·lecció d’altres llocs web on trobar llibres de domini públic.


eBiblio Illes Balears


Iniciativa del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. Les biblioteques públiques ofereixen aquest servei de préstec de llibres electrònics i d’audiollibres a través d’Internet. Permet obtenir en préstec obres en format digital per a la lectura en dispositius diversos: tabletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics compatibles amb DRM d’Adobe.


Requereix tenir el carnet d’usuari de les biblioteques públiques de les Illes Balears.


Fundació Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes


Té com a projecte un fons virtual d’obres clàssiques en llengües hispàniques, la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Ofereix accés gratuït a més de 500 portals dedicats a autors fonamentals de l’espanyol, institucions i nuclis temàtics, a més d’un fons de més de 195.000 registres bibliogràfics que es poden llegir a través del navegador i algunes obres es poden descarregar en format PDF. També té una secció de llibres electrònics, creats per la fundació, sobre autors clàssics i se’n permet la lectura al navegador i la descàrrega en format EPUB.


Google Libros


Portal de Google on s’ofereixen llibres gratuïts. Es poden descarregar i llegir a través del navegador o llegir en línia als telèfons intel·ligents i a les tauletes, a través de l’aplicació Google Play Libros a l’apartat Top gratis. Permet crear una biblioteca personal.


Requereix tenir compte de Google.


Projecte Gutenberg


Considerada la primera gran biblioteca en línia, amb més de 50.000 obres digitalitzades. Es poden llegir en línia o descarregar en diversos formats. Té una secció d’audiollibres llegits tant per màquines com per humans.


Red Municipal de Bibliotecas de Sevilla


Portal de la xarxa de biblioteques municipals de Sevilla que posa a disposició de la ciutadania 2.758 llibres electrònics, en castellà i en format EPUB.


Viquitexts


Projecte de biblioteca lliure de Wikimedia Fundation on es poden trobar obres de tota mena en català, de domini públic o amb una llicència lliure. Es poden llegir en línia o es poden descarregar en format EPUB.


Wikisource


Projecte de Wikimedia Fundation per crear un compendi lliure de textos de fonts primàries en espanyol. Conté llibres publicats i documents històrics de lectura en línia o descàrrega en PDF.