Pàgina oficial de la Ruta de Pedra en Sec GR 221 - MallorcaRuta de Pedra en Sec - GR 221
Ruta de Pedra en Sec - GR 221
La Ruta de Pedra en Sec GR 221 proposa descobrir els paisatges construïts amb pedra en sec de la serra de Tramuntana, avui declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en la categoria de Paisatge Cultural. Així mateix, fa possible visitar interessants vestigis històrics, trobar els mites i les llegendes, conèixer les tradicions, l’arquitectura, els costums, la gastronomia i l’artesania d’aquest indret privilegiat de la geografia illenca.


L'itinerari senderista s’apropa sovint a la costa i en alguns indrets als cims més elevats de la serralada, i és el punt més alt del recorregut el coll de ses Cases de sa Neu amb poc més de mil dos-cents metres d’altura. Aquesta combinació i la diversitat de vegetació, amb alzinars ombrívols, garrigues i màquies típicament mediterrànies, contribueixen a incrementar l’interès paisatgístic del sender.


La Ruta de Pedra en Sec GR 221 té com a suport principal la xarxa d’antics camins restaurada pel Consell de Mallorca, fet que la fa accessible per a senderistes de totes les edats. Així mateix, la climatologia de l’illa la fa practicable gairebé tot l’any.


Mapa de la Ruta de Pedra en Sec GR 221
Mapa de la Ruta de Pedra en Sec GR 221
La Ruta de Pedra en Sec GR 221 us ofereix 168,4 quilòmetres oberts i senyalitzats, dels quals 91,7 corresponen a l'itinerari principal, que permeten el tram entre Estellencs i Esporles, i enllaçar Deià amb el port de Pollença. Els altres 76,7 quilòmetres formen part de les variants de s'Arracó al coll de sa Gramola, Capdellà a Estellencs, Calvià a Puigpunyent, Tossals Verds a Orient, Raixa, Binibassí a cala Tuent, pas Llis i Puig de Maria.


Podeu consultar el Mapa de Mallorca d'itineraris senderistes para conocer les etapes i variantes obertes de la Ruta de Pedra en Sec.


El Consell de Mallorca no es fa responsable de les possibles limitacions de pas o altres problemes que puguin sorgir en els trams que es troben en projecte i no estan senyalitzats. Tampoc no es fa responsable de la informació que puguin donar altres guies, publicacions o pàgines web.


Documents relacionats