Actualitat

ActualitatEl Ple del Consell de Mallorca tanca la porta de manera definitiva a la importació de residus de fora de les Illes Balears (14.06.2018)


Durant la sessió plenària celebrada aquest matí, el Ple a aprovat inicialment la modificació del contracte de Tirme per eliminar qualsevol apartat referent a la importació de residusMoment de la votació
El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment avui la modificació del contracte amb l’empresa concessionària Tirme per tal de tancar la darrera porta a la importació de residus de fora de les Illes Balears, amb els vots a favor de l’equip de Govern, i les abstencions de PP, Ciudadanos i El Pi.


 


D’aquesta manera s’eliminen tots els apartants referents a la importació de residus i elimina la possibilitat futura de noves operacions. Aquesta aprovació es dóna dos dies després que el Parlament de les Illes Balears derogués l’article 19 de la llei 13/2012 de mesures urgents per a l’activació econòmica en matèria de indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries; el qual donava cobertura legal a la importació de residus.


 


 


La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, s’ha mostrat molt satisfeta per aquesta aprovació “que impedeix que Mallorca torni a ser el femer d’Europa. A més, cal recordar que la crema d’aquests residus va generar més de dotze mil tones de cendres que van ser dipositades a l’actual dipòsit de seguretat, disminuint, òbviament, la seva vida útil i per tant avançant la seva ampliació”.


 


Per altra banda, amb aquesta modificació de contracte amb Tirme també s’ha incorporat


la inversió del projecte aprovat el ple del mes passat sobre l’ampliació del dipòsit de seguretat de cendres.


 


 

Documents relacionats
Fotografies