Actualitat

ActualitatLa Fira del Llibre Antic i d'Ocasió obre les portes amb 30.000 llibres de totes les èpoques i temàtiques (20.04.2018)


La fira, ubicada al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia, ha estat inaugurada aquest migdia pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, amb el pregó de l'escriptora Rosa Planas.El vicepresident Francesc Miralles, el director insular de Cultura i l'escriptora Rosa Planas amb els llibreters que participen en aquesta 12a Fira del Llibre antic i d'ocasió.
Els llibres tornen a ser els protagonistes del jardí de la Misericòrdia, un espai que acull des d'avui i fins al 6 de maig una cita obligada per als amants dels llibres antics i d'ocasió, en la qual participen 6 llibreries procedents de Palma, València, Barcelona i Pamplona.


 


La dotzena edició de la fira del Llibre antic i d'ocasió ha començat a caminar amb el pregó de l'escriptora Rosa Planas, que amb el títol "L'ocasió del llibre" ha recordat la importància que han tengut els llibres al llarg de la seva vida. "El llibre és el gran invent de la humanitat", ha defensat Planas, qui ha fet especial esment al llibre antic o descatalogat que "mereix el seu prestatge, la seva biblioteca, i no ha de ser espurgat com si fos un jersei passat de moda". Planas els ha definit com a "llibres lliures, rescatats del ventre insadollable de l'oblit. Alguns d'extraordinaris, d'altres de banals, però tots amb la pàtina d'haver sobreviscut als insectes i mamífers, als animals de pèl i als de pell humana, i als malintencionats que volien convertir-los en pasta de paper per tornar-ne a imprimir d'altres, potser molt més dolents que els que destruïen". 


 


Tant Rosa Planas com el vicepresident Francesc Miralles han convidat la ciutadania a remenar i a experimentar l'emoció de trobar aquell exemplar curiós que fa temps que un cerca o a deixar-se endur per l'oportunitat de fer nous descobriments. Miralles ha posat la fira com a exemple de "la necessitat de treure els llibres al carrer, acostar-los als lectors i, de manera especial, als infants per crear un hàbit de lectura des de ben menuts. Seguim fent esforços per difondre la creació i la producció literària, així com tot el teixit que envolta el món del llibre: autors, editorials, llibreries, sense oblidar el paper fonamental de les biblioteques". 


 


La fira del Llibre antic i d'ocasió pretén posar a l'abast dels visitants exemplars de diferents matèries que sovint són difícils de trobar, així com productes editorials de tot tipus, que la fan tan singular. Els visitants poden gaudir de més de 30.000 llibres de totes les èpoques i temàtiques variades: llibres científics, novel·les, llibres infantils, de cuina, de cinema, d'autoajuda, d'història, d'art...còmics, cartells, gravats, postals, mapes, pòsters...i peces de col·leccionisme en general. 


 


Una oportunitat única per als aficionats al col·leccionisme, que tindran l'ocasió de remenar i tal vegada aconseguir aquell exemplar que només es pot trobar en fires com aquesta o en llibreries de vell. 


 


La fira romandrà oberta al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia fins al 6 de maig, en horari de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. 


Documents relacionats