Actualitat

ActualitatLa Balanguera arriba al cor d'Europa de la mà del Consell de Mallorca (13.02.2018)


Una escultura de Jaume Mir presidirà un dels espais més emblemàtics de Brussel·les


El president amb els fills de Jaume Mir
El president amb els fills de Jaume Mir
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha visitat el taller de l'escultor mallorquí Jaume Mir amb motiu de la propera exportació d'art mallorquí a Europa. L'escultura "la Balanguera" de l'artista Jaume Mir presidirà un dels espais més emblemàtics de Brussel·les, a prop del Parlament Europeu. L'acte es durà a terme el 10 d'abril per commemorar la creació del Consell Interinsular de Mallorca, l'òrgan previ d'autogovern de les Illes Balears.


Ensenyat ha felicitat a la família de Jaume Mir davant aquesta important fita que permetrà exportar l'art i la manera de ser de la ciutadania de Mallorca. "Una nova representació plàstica de l'art mallorquí serà present a Europa", ha manifestat Ensenyat qui ha volgut recordar que ja hi ha un altre gran símbol de l'art mallorquí: la cúpula de Barceló a la Sala dels Drets Humans de l'ONU.


Per altra banda, el president ha anunciat que la intenció del Consell és "recuperar i divulgar la figura de l'escultor felanitxer". Jaume Mir ha estat considerat el cronista plàstic de Mallorca, per aquest motiu el Consell estudia recuperar alguna de les seves obres per a presidir l'escalinata d'entrada del Consell de Mallorca a Palau Reial.


L'obra que s'exposarà a Brussel·les és igual a la Balanguera que el Consell va instal·lar el passat mes de desembre als jardins de la Misericòrdia. L'escultura es tracta d'una representació al·legòrica del poema amb el mateix títol de Joan Alcover i que, musicat per Amadeu Vives, és des del 1996 l'himne oficial de Mallorca. De fet, unes estrofes del text apareixen gravades a un dels laterals de l'escultura.


Durant la visita, el president ha conversat amb els fills de l'escultor felanitxer qui han mostrat diferents creacions i han explicat la importància de Mallorca dins l'obra de Mir.


 

Documents relacionats