Informació actualitzada sobre les darreres novetats del Servei de Normalització Lingüística i notícies diverses relacionades amb la llengua catalana


Consell de MallorcaEn marxa el segon taller d'ús assertiu de la llengua catalana ››

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre, han inaugurat la segona de les tres edicions del taller Ús assertiu de la llengua catalana, adreçat al personal dels ajuntaments de Mallorca.

Els tallers, d'una durada 10 hores, són un espai d'anàlisi i reflexió sobre la pràctica comunicativa al lloc de treball i permeten identificar hàbits lingüístics i valors culturals individuals i col·lectius, i adquirir estratègies per activar i augmentar l'ús de la llengua de forma assertiva i amb seguretat, per promoure canvis que afavoreixin l'ús del català com a eina de comunicació habitual i per reforçar el nostre compromís com a parlants.

El nombre d'inscrits a aquesta oferta formativa, 85 en total, ha superat qualsevol expectativa.

Del 26 d'octubre al 2 de novembre es durà a terme a Inca la tercera edició d'aquesta iniciativa formativa, concretament al centre comarcal de què disposa l'IMAS en aquesta població.


Consell de Mallorca Tècnica vocal i millora de la fonètica i la dicció en català 2017 ››

Curs gratuït adreçat al col·lectiu de professionals dels mitjans de comunicació organitzat per la Direcció Insular de Política Lingüística

El període de matrícula és de l'11 al 24 de setembre de 2017 (ambdós inclosos).


Consell de MallorcaEls Premis Mallorca de 2016 viatgen a Sant Pol i a Cardedeu ››

Continua la difusió dels Premis Mallorca de Creació Literària 2016, que viatjaren la setmana passada a Catalunya. Als actes de presentació hi assistiren els autors, el director insular de Cultura del Consell de Mallorca i la representant de l'editorial.

Mentrestant, ja està en marxa la convocatòria de 2017, que enguany incorpora com a novetat el Premi d'Assaig, un dels més ben dotats d'aquest gènere en català, amb 20.000 euros. Es poden presentar originals fins al 10 d'agost.


Premis Malloca 2016
Consell de MallorcaPremis Mallorca 2017 (Actualitzat 10/07/2017) ››

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través del Servei de Normalització Lingüística, ha convocat els Premis Mallorca de Creació Literària 2017, en les modalitats de narrativa, poesia i assaig.

El termini per presentar originals acaba el proper 10 d'agost de 2017.


Consell de MallorcaConvocatòria d'ajuts de minimis de l'any 2017 a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana. ››

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, a través del Servei de Normalització Lingüística, ha obert la Convocatòria d'ajuts de minimis de l'any 2017 a la producció editorial i fonogràfica en llengua catalana.

El termini per presentar les sol·licituds finalitza dia 26 de juny de 2017.


Consell de MallorcaProves de llengua catalana de maig de 2017 ››

La Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears obre una nova convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de coneixements de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA).


Consell de MallorcaCatalà als ajuntaments de Mallorca

Consultau en aquesta secció les activitats que les corporacions locals duen a terme per fomentar i estendre l'ús de la llengua catalana, i que es difonen a través de la Xarxa de Dinamització Lingüística, una estructura organitzativa creada pel Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca, amb l'objectiu de potenciar iniciatives relacionades amb la dinamització lingüística i divulgar-les entre tots els tècnics municipals implicats en el procés de normalització lingüística.


Consell de MallorcaDisponible el darrer número del butlletí digital Inform©at

Hi trobareu, entre d'altres, propostes de lectura i jocs i passatemps per passar un estiu d'allò més divertit!


Consell de MallorcaNou número a la revista Alimara ››

La Secció de Dinamització Lingüística ha publicat un nou número de la col·lecció «Sostenibilitat lingüística». Consulta'n tots els números publicats fins ara.


Consell de MallorcaSostenibilitat Lingüística per als treballadors. Nou número de la col·lecció

Editat un nou número d'aquesta col·lecció que pretén conscienciar els treballadors d'aquesta institució. Consultau tots els números publicats fins ara.