Material de suport elaborat per la Direcció Insular de Política Lingüística per facilitar l'acolliment lingüístic en llengua catalanaMATERIAL PROPI

  • Guia pràctica d'acollida lingüística (en format pdf): guia elaborada conjuntament pel Consell de Mallorca i la Plataforma per la Llengua. Parteix de la necessitat de responsabilitzar la societat d’acollida de la inclusió social i lingüística de les persones que han arribat fa poc a les Illes. Exposa arguments per sensibilitzar als agents professionals que acullen aquestes persones del seu rol com a models lingüístics, i també ofereix informació de recursos per a l’apropament i l’accés a l’aprenentatge de la llengua pròpia de les Balears.
  • Recursos per a l'acolliment lingüístic (en format pps): extensa guia de recursos per als professionals de l’acollida, amb informació diversa sobre legislació lingüística, cursos de català, material d’autoaprenentatge, entitats que treballen en l’acollida lingüística...
  • Fullet multilingüe: díptic que inclou consells pràctics per a les persones que volen aprendre català i un petit vocabulari. Disponible en castellà, anglès, alemany i francès.
  • Diccionari visual: editat conjuntament pel Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma. És un primer contacte amb la llengua catalana mitjançant imatges que representen el vocabulari més quotidià.
  • Cuina en català: receptes de cuina de Mallorca adaptades perquè puguin entendre-les fàcilment les persones que comencen a aprendre català.

ALTRES MATERIALS

  • Converses (tràiler) de Jubilats per Mallorca. Aquest enregistrament fet per l’associació Jubilats per Mallorca, amb el finançament de l’Obra Cultural Balear, vol conscienciar la població de la importància de mantenir la llengua pròpia en les relacions amb la població nouvinguda i, a la vegada, és una defensa de la informació com a camí per superar els prejudicis i les contradiccions de la societat (si voleu una còpia del DVD amb l’enregistrament complet, podeu escriure un missatge a jubilatsxmca@gmail.com o recollir-la a la seu de l’Obra Cultural Balear de Palma o a les seus de l’STEI de Palma, Inca i Manacor, si teniu qualque relació amb el sindicat).